Het Ptt Gebouw

PTT Gebouw (1)

Het werd weer tijd voor een serie. De recente sloop van het PTT Gebouw in de eindfase (maart 2011).

Het werk van Boris Tellegen dat nu in Het Muziekgebouw aan het IJ te zien is vergelijk ik met gerecyclede landschappen. Het materiaal uit het landschap wordt  opnieuw gebruikt in een nieuw te scheppen landschap, een getransformeerd landschap, een nieuwe vorm van architectuur. Naast het Conservatorium vlakbij het Centraal Station en Het Muziekgebouw wordt het oude PTT Gebouw gesloopt en er is nu bijna ‘niets’ meer van over. Wel een getransformeerd landschap. De restanten van het gebouw als sculptuur, een groot ruimtelijk werk. Geen recycling, wel hebben de slopers een kunstwerk gemaakt in een omgeving waar de schone kunsten in nieuwe grote gebouwen zijn ondergebracht.

© Bart Rovers/MEW 2011

Alle rechten voorbehouden

PTT Gebouw (2)

PTT Gebouw (3)

PTT Gebouw (9)

PTT Gebouw (10)

© Bart Rovers/MEW 2011-2012

Dit bericht is geplaatst in PTT Gebouw. Bookmark de permalink.