Nu verkrijgbaar!

Ik wil graag aandacht vragen voor het nieuwe album van SP@SMS. Arno Peeters heeft onder deze naam een prachtig dubbelalbum uitgebracht bij U-TRAX. Het album, ‘FROM A 20th CENTURY BOX’ is op drie verschillende geluidsdragers verschenen: lp, cd èn cassette!

De vormgeving heeft niets te wensen overgelaten en de cd en cassette bevatten een extra ‘tracks’.

Het album, waaraan ik ook een een zeer kleine bijdrage mocht leveren met het nummer ‘Wow ’n Flutter’ ( voortgekomen uit samenwerking met Arno), is werkelijk een mooie verzameling van techno, acid, electro, geluidskunst en dub.

‘Wow ’n Flutter’ wat DJ White Delight (Richard van der Giessen, oprichter van U-TRAX) als ‘pumping dub’ omschrijft en ikzelf ‘speed dub’ zou willen noemen heeft het tempo van techno, maar er zijn duidelijk dub reggae invloeden hoorbaar.

Wat mij betreft is dit album werkelijk één van de mooiste releases door Sp@SMS geproduceerd en voor platenliefhebbers is het begerenswaardig vinyl van 180 grams gekleurde persingen die elk uniek zijn.

Aan tekst ontbreekt het niet, de lp en cd bevatten het verhaal achter dit album, tevens wordt er een toelichting bij elke track gegeven.

Info: https://www.utrax.com/news/51/10/Out-now-gems-from-Spsms-20th-Century-Box.html

‘Wow ’n Flutter’

Dit nummer was al eerder te vinden op een promo cd getiteld ‘Grandma’s Bathroom’. ‘Wow ’n Flutter (extended dub) is zonder de toevoeging in zijn volle lengte van 12’05” op de plaat van SP@SMS te horen. ‘Grandma’s Bathroom’ stamt uit 1996 en bevat verder nog acht geluidswerken die voortkomen uit composities die hun oorsprong vinden eind jaren 80. De werken omvatten experimenten met geluid (casettes en tape), maar ook een ambient sfeer is te ervaren met het nummer ‘A Tale (Kajem)’ in tegenstelling met het ‘illbient’ titelnummer, dat een dreigende toon heeft. Arno en ik hebben sommige tracks uitgewerkt om hen beter tot hun  recht te laten komen, of, zoals je zou kunnen zeggen ‘wat steviger neergezet’. De cd is niet verkrijgbaar, uitgezonderd de ‘speed dub’ (W. ’n F.) die recent op drie soorten geluidsdragers is verschenen.

 

Way to Nepal – 6’40” Pure Disco – 4’18” Loopmuzik I (Trying to Grasp) – 7’12” A Tale (Kajem) – 7’36” Grandma’s Bathroom – 8’44” Loopmuzik II (Machines & Devices) – 5’33” Caroussel – 4’10” Loopmuzik III (Brass) 4’02” Wow ’n Flutter (extended dub) 12’05”

Dit bericht is geplaatst in Muziek. Bookmark de permalink.