Novjaro (Nieuwjaar)

Ik wens iedereen een magisch, miraculeus & majestueus 2020!

Tja, over de ‘wisseling’ zal ik het verder maar niet hebben, het was een mistig geheel. Een avondje bij de Kroon leverde in ieder geval een verzameling nostalgische dansplaatjes op, waarvan mij twee bijzonder zijn bijgebleven: ‘Because the Night’  van Patty Smith en (het nummer begon net toen ik mij op het toilet afgezonderd had…) heel erg mooi: ‘Non, non, rien n’a changé’ van de ‘Poppys’, mijn lievelingspopgroep uit mijn jeugd. Het mooiste nummer van de avond en zeer dansbaar, maar ook heel snel afgelopen. Waarschijnlijk precies 3 minuten. Met tranen in de ogen denk ik er aan terug…

Als 10-jarige snapte ik nog niet veel van de tekst, later begreep ik waar dit lied over ging. Het is meer dan een alleen maar een kerstlied, het is in feite een protestlied. Het is een aanklacht tegen de almaar durende oorlogen. En hoe je als kind ook smeekt en bid om vrede, alles, ja alles blijft hetzelfde en is tot op de dag van vandaag, tientallen jaren later, nu de jongetjes van de Poppys ongeveer dezelfde leeftijd als ikzelf hebben bereikt, nog altijd hetzelfde liedje: non, non, rien n’a changé! Tout, tout a continué! Tout, tout a continué!

Het repertoire van die avond bestond verder uit superkitsch disco en allerlei oude danshits, zeer geschikt voor 50+ gezelschap dat zich op een kleine dansvloer kon uitleven. Ja, die oudjes kunnen nog dansen!

Dit bericht is geplaatst in Nieuw Jaar. Bookmark de permalink.