Speelweide

Dit zijn vondsten uit de Speelweide.

Afkomstig uit het laatste huis van mijn moeder waar zij ongeveer twaalf jaar gewoond heeft. De beganegrondwoning was ongeveer drie maal zo klein als het Grote Muizenpaleis in de burgemeester Verdaasdonkstraat en een zo groot mogelijk deel van de oorspronkelijke inhoud van het Krantenkasteel (zo werd het ook genoemd) werd  zorgvuldig overgeheveld naar de nieuwe locatie. Het resultaat van de inrichting in de benedenwoning was minder avontuurlijk dan voorheen op het oude adres. Ook de omgeving, de buurt in de buitenwijk ‘De Ontheemden’  was totaal niet te vergelijken met de jarentwintigbuurt waar mijn moeder tientallen jaren gewoond had en er geworteld was.

De vondsten, het zijn voorwerpen, boeken , meubels, huisraad, schilderijen, speelgoed en nog veel meer zijn ooit meeverhuisd uit het Muizenpaleis, maar achtergebleven in het huis aan de Speelweide en voornamelijk bewaart als herinneringen  en vastgelegd op foto’s. Wat is er met dat restant, deze verzameling zoals ik eerder opsomde gebeurd? Waar is het allemaal gebleven?

Nu lees ik ‘Reis door mijn kamer’ van Maarten Biesheuvel en hij vertelt over een verloren boek en een horloge. Dat herinnerde mij aan de vele kostbaarheden die verloren zijn gegaan na het leegruimen van ‘Huize Speelweide’. Ik heb gelukkig nog wat kostbaarheden kunnen redden, de rest bestaat alleen nog maar in fotografische beelden.

Verhalen uit ‘Het Muizenpaleis’ zijn te lezen op de Verhalenpagina.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Waar zijn de boeken gebleven?

 

 

 

 

 

 

De auto van mijn broer

 

Speelgoed van mijn zusje

Hier speelden mijn broer en ik samen mee…

De boot altijd zonder mast gebleven…

Dit bericht is geplaatst in Muizenpaleis. Bookmark de permalink.