Savita deze zomer 3

Zoals ik u eerder vertelde, was ik afgelopen zomer (2016) meewerkend gast bij Savita. Regelmatig kon ik bij de dagopeningen aanwezig zijn.

Een van de bewoonsters droeg bij een van deze bijeenkomsten het gedicht ‘Duizendmaal’ van Yoyo van der Kooi voor.

Citaat van de eerste acht regels:

“Duizendmaal de weg kwijtraken
duizendmaal de mist ingaan
Duizendmaal jezelf vergeven
stil begrijpend naast je staan

Duizendmaal jezelf omarmen
als je moe bent en verward
Duizendmaal je hart verwarmen
als je koud bent en verhard"

Ik vroeg naar de tekst en via de volgende verwijzing www.yoyo.nl kwam ik bij het gedicht terecht. Via die webstek kom je bij een uitgebreide informatie van en over de kunstenares, dichteres en therapeute Yoyo (Elisabeth Joanna) van der Kooi uit Arnhem. Zij gaf onlangs (november 2016) nog een cursus bij Savita.

Savita ligt in een ‘natuurlijke’ omgeving en dat feit is mede bepalend voor de sfeer van het gezondheidscentrum. Een aantrekkelijk gebied om te wandelen, al is het op sommige plekken erg toeristisch. Het wandelen is er zo populair dat je soms wegwijzers aantreft met wel twaalf logo’s boven elkaar van verschillende wandelingen en paden. Maar, grotendeels heb ik er kilometers lang alleen kunnen wandelen zonder een ander mens tegen te komen. Een van de mooiste wandelingen die ik vanuit Winterberg maakte was de route door de ‘kloof’.

Een gezinsvriendelijke rondwandeling met veel paaltjes waarop zo’n code voor je ‘streeltablet’ vastgenageld zit. Als je zo’n code opneemt in je wrijfblokje’( Naar beneden schuiven om het stukje over het Wrijfblokje te vinden), dan is het mogelijk om uitleg te krijgen over de looproute. De ‘kloof’ was ondanks deze pretparkelementen de moeite waard om doorheen te lopen, al voelde ik mij wel opgelucht op het moment dat ik het gebied verliet en mijn langeafstandswandeling kon vervolgen. De ‘kloof’ leverde in ieder geval een reeks mooie beelden op.

p7310131-1813-400-mew p7310132-mew p7310136-1813-400-grn-mew p7310140-2821-300-cntrst-mew p7310149-2015-400-grn-blw-cnt-2418-mew

¹

Dit bericht is geplaatst in Savita. Bookmark de permalink.