Het laatste Treinkaartje

Bijna Het laatste Kaartje

Bijna Het laatste Kaartje

Ik wil  u nu nog even in herinnering brengen dat WIJ Nederlandse treinreizigers vorige zomer, althans een klein deel daarvan, nog met de trein konden reizen in het bezit een papieren kaartje.

Waarom  kom ik daar nu op terug? Om niet te vergeten dat na ruim 103 jaar het spoorkaartje tot het verleden behoort en om ook niet te vergeten dat ik en vele anderen voor het eerst met een Boekenweekgeschenk  voorzien van een speciale code gratis in de trein mochten, maar ook moesten reizen.

Boekenweekgeschenk 2015_NEW copy

Nu is men verplicht om zich met een chipkaart per spoor te verplaatsen. Om die reden is er naast de streepjescode zoals afgedrukt staat op de achterzijde van het geschenk  een extra code afgedrukt om het domein der spoorwegen te  kunnen betreden.

Het laatste Kaartje_NEW

Echt het allerlaatste kaartje

Wat hebben het Boekenweekgeschenk en het Laatste Papieren Kaartje met elkaar gemeen? De uitzonderlijkheid ervan. Een boek als ´eendagskaart´ en een treinkaartje dat na 8 juli 2014 een historisch document geworden is. Het Boekenweekgeschenk van de 80ste Boekenweek met het thema Waanzin leverde mij een mooie reisdag op en inpireerde mij tot het schrijven van een verhaal met als titel Muizenpaleis en het reizen met Het Laatse Kaartje leverde  een mooie serie foto´s op, gemaakt tijdens een regenachtige dag in Zandvoort aan Zee. Van deze serie wil ik u enkele tonen.

P7070076 copy

P7070105 2921 CNTRST LCHT P7070100 2815 ZWRT OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA© Culturele Verschijnselen/Bart Rovers, MijnEigenWerk 2016-Alle rechten voorbehouden.  Overname van beeld en tekst is verboden!

Dit bericht is geplaatst in Nostalgie. Bookmark de permalink.