Fotoseries over de aragoniet- en zoutregio in Székelyföld nu te zien in Zaal 100

P8230558 copy 001 002 WTRCLR MEW UIT Bezweringen van de werkelijkheid               

door Aja Waalwijk

Bart Rovers (1961) fotografeert landschappen, stenen, architectuur, natuur, kermisobjecten, apparaten, waterzuiveringsinstallaties etc. De foto’s maken deel uit van series waarbij locaties en situaties dusdanig anders zijn dat ze zonder uitleg een vervreemdingseffect bewerkstelligen. Deels ook omdat alles is ontdaan van mensen. 

Zweefmolen Biatorbágy

Zweefmolen Biatorbágy

IJmuiden (5)

IJmuiden (5)

XLRXZA002-copy

 

Wunderland Kalkar (6)

Wunderland Kalkar (6)

Enig verband tussen de series is in eerste instantie moeilijk te leggen. Het is alsof de fotograaf een ritueel maakt van het opzetten van sequenties op elke plek waar hij terechtkomt. Het laatste blijkt minder willekeurig.

Lees hier verder.

De tentoonstelling met fotoseries over de Aragoniet- en zoutregio in Transsylvanie is tot 30 september te zien in Zaal 100 te Amsterdam, met uitzondering van de maanden juli en augustus. Openingstijden: zie www.zaal100.nl

Dit bericht is geplaatst in Zaal 100. Bookmark de permalink.