Sóvidék Kistérség (Zoutregio)

Zoutregio in Hargita Megye (Harghita District) in Erdely (Transsylvanië, Roemenië),  Augustus 2012

In augustus heb ik  een  zeer bijzonder gebied bezocht in Erdély (Transsylvanië): de zoutregio in Hargita Megye (Harghita District). De zoutstreek, gelegen in Székelyföld (Seklersland, Seklers zijn een etnische groep Hongaren), is wonderschoon en  biedt heel veel voor de natuurliefhebber.  Ik raakte in vervoering door het landschap, de schatten van de aarde, de zoutmeertjes, de bronnen, de dorpjes, de bossen, het mineraalwater en de bramen en bosbessen in overvloed die mij genezing gaven.  

Maar ik zag  ook de eeuwenoude  beuken die door liefdelozen, respectlozen, gevoellozen en geldzuchtigen stuk voor stuk gekapt worden (laten we ze redden!) en ooit, tweehonderd jaar geleden, gezaaid of geplant werden.

 

Zoutgebergte nabij Parajd # 1

 

Zoutgebergte nabij Parajd # 2

 

Zoutgebergte nabij Parajd 3

 

 

 

P8230531 copy MEW 

Dit bericht is geplaatst in Transsylvanie 2012. Bookmark de permalink.