Verhalen vertellen

‘Het was zaterdag’,  fragment uit Het Muizenpaleis.

Het Muizenpaleis omvat een aantal verhalen die zich afspelen in het het huis waar de verteller zijn jeugd doorbracht. Een desolate en bizarre wereld waarin vervuiling en verval plaatsvindt. Lees verder bij Nederland Schrijft.

Vooruitblik speciaal voor de belangstellenden van Culturele Verschijnselen een nog te verschijnen fragment:  ‘De Laborant’.

Vervolgens liep ik naar het kleine kamertje naast het logeervertrek.   Drie wanden waren nog steeds knaloranje en de vierde, de muur waar zich het raam bevond en waardoor je zicht had op de achtertuin, was donkergroen. Het prikbord hing er ook nog. Een erfenis van mijn mijn oudste zus Katrien die dit hok ooit als eigen kamer had en dat later dienst gedaan heeft als mijn scheikundig laboratorium.      Er bevond zich een stalen gaskachel die niet aangesloten was, maar wel als tafeltje diende en dat was handig, want een schoenendoos met enveloppen had ook wel recht op een eerbiedwaardige plaats.

Verder nog de restanten van het in verval geraakte chemielab: een kastje met glaswerk………

 Binnenkort een fotoserie:  ‘Vondsten uit het Muizenpaleis’.

Dit bericht is geplaatst in Muizenpaleis. Bookmark de permalink.